250 agresszív vezetőt kaptak el a rendőrök

Több tízezer autóst igazoltattak a húsvéti ünnepek alatt országszerte a rendőrök. Ittas vezetésért mindössze 375 embert vontak felelősségre, gyorsahajtás miatt viszont már kétezer esetben intézkedtek. Agresszív vezetéssel összefüggő szabálytalanságok miatt 250 esetben büntettek a rendőrök.

A húsvéti ünnepek alatt összesen mintegy 3400 rendőr ellenőrizte az autósokat országszerte - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett adatokból. E szerint az elmúlt napokban összesen 36 ezer autóst szondáztattak, de mindössze 375-en bizonyultak ittasnak. Közülük azonban 170 sofőrnek még a helyszínen bevonták a jogosítványát.

A szondáztatások mellett a sebességkorlátozások betartásást is szigorúan ellenőrizték, kétezer esetben kaptak el gyorshajtókat. A húsvéti fokozott közúti ellenőrzés keretében az ittas vezetők és a gyorshajtók mellett a rendőrség korábbi bejelentése szerint az agresszív vezetőket - vagyis azokat, akik például az előzés vagy az elsőbbség adás szabályai ellen vétettek - próbálták kiszűrni.  Az ünnepek alatt a statisztika szerint összesen 250 esetben büntettek agresszív autósokat. Ennél többször, 1300 esetben bírságoltak azért, mert nem kapcsolták be a biztonsági övet, vagy azért, mert hiányzott a gyerekülés.

KAPCSOLÓDÓ CIKK