Negyedmillióan írták alá a Fidesz petícióját

Negyedmillióan írták alá eddig a Fidesz petícióját a költségvetés módosításával kapcsolatban. Az aláírásgyűjtő akciót körülbelül két héttel ezelőtt indította a párt.

Negyedmillióan írták alá eddig a Fidesz márciusi szövetségi gyűlésén meghirdetett nemzeti petíciót - jelentette be Schmitt Pál, a párt alelnöke csütörtökön Budapesten, a Szabad Európa Klub 2004 bemutatóján. Eddig több mint háromezer ember jelentkezett önkéntes kampánysegítőnek, a "szabad Európa hírnökének" - tette hozzá a Fidesz európai parlamenti listájának vezetője.

A Fidesz választási listájáról elnevezett klub a párt erzsébetvárosi helyiségében működik. Schmitt Pál közölte: a kampány hangulatát idéző, "emberközeli, jó hangulatú" klubot képzelnek el. A klubban beszélgetések is lesznek, amelyekre a Fidesz szavazói mellett várják azokat is, akik még nem biztosak abban, hogy kire voksolnak majd júniusban - közölte az alelnök.

Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke a március 27-i kongresszuson kezdeményezett aláírásgyűjtést a költségvetés módosítására. Felkérte a szövetség tagjait és támogatóit, hogy gyűjtsenek össze egymillió, a költségvetés módosítását támogató aláírást.