Péntek óta hét nőverés miatt hívtak rendőrt Fejér megyében

Alig több mint egy nap leforgása alatt - péntek délutántól szombat estig - hét erőszakos, feleségét, élettársát bántalmazó férfi miatt hívtak rendőrt Fejér megyében. Volt olyan férfi, aki vonat alá lökte élettársát, volt, aki az utcán kergette feleségét, és volt, aki egész napra bezárta a feleségét egy szobába, hogy aztán később megölje.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint rendőreik péntek délutántól szombat estig hét alkalommal intézkedtek olyan esetben, amikor erőszakos férfiak bántalmazták feleségüket, élettársukat.

Péntek délután egy egy kincsesbányai nő kért segítséget. Bejelentésében elmondta, hogy tőle válófélben lévő férje követi az utcán, ami félelmet kelt benne. A járőrök a férfit figyelmeztették, és felszólították, hogy ne ne zavarja a feleségét. A közlemény szerint a férj tudomásul vette ezt.

Este fél nyolc körül a székesfehérvári vasútállomáson egy férfi bántalmazott egy nőt az egyik vágány mellett. A bejelentésre érkező rendőrök elfogták a 32 éves sárosdi férfit, aki 19 éves élettársát az álló vonat lépcsőjéhez lökte, majd a szerelvény alá, a lépcső és a peron oldalfala közé taszította - áll a rendőrségi közleményben. A férfi ellen garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség.

Egy móri asszony este kilenc óra után hívta a rendőröket, hogy ittas élettársa fenyegeti és zaklatja. A férfi meg is ütötte a nőt. A közlemény szerint a rendőrök annyit tettek, hogy a "feleket felvilágosították (...) jogaikra és kötelezettségeikre".

Negyed tizenegykor az ercsi rendőrőrsön előállítottak egy férfit, aki ittasan, kövekkel a kezében fenyegette a családját. A rendőrsök által hívott orvos megállapította, hogy a férfinek kezelésre van szüksége, ezért a rendőrségről kórházba vitték.

Szombaton egy csőszi férfit állított elő a helyi körzeti megbízott. A férfi délelőtt 11 óra körül bántalmazta feleségét, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mivel a férj már többször volt büntetve más bűncselekmények miatt, és feleségét is többször életveszélyesen megfenyegette már, ezért őrizetbe vették.

Este nyolc óra után öt perccel egy nagyvenyimi fiatal nő hívta fel a rendőrséget azzal, hogy élettársa kiüldözte a lakásból, és a faluban kergeti, miközben féltékenységi rohamában azt üvöltözi, hogy megöli. Az asszony és négyéves kislánya végül egy pizzériába menekült a férfi elől. A kiérkező rendőrök az "erősen ittas" férjet a pszichiátriára szállították, a nőt és a kislányt pedig rokonaikhoz vitték.

Alig több mint egy órával később egy perkátai lakos tett bejelentést, ugyanis egész nap nem tudta elérni Dunaújvárosban élő nővérét, és hiába próbálta személyesen felkeresni, senki nem nyitott ajtott, pedig motoszkálás hallatszott a lakásból. Mint kiderült, a nőt fogva tartotta a férje. A rendőrségi közlemény szerint amikor a férfi hazament ebédelni, egyből bántalmazni kezdte a nőt. Először a hajánál fogva rángatta, majd felkapott egy kést és azzal fenyegette, hogy megöli. Ezután bezárta a nőt az egyik szobába, majd közölte, hogy végez vele, majd öngyilkos lesz.

A nőt közben többször keresték telefonon a hozzátartozói, ő azonban mindig csak azt mondhatta a telefonba, amit a férje diktált neki. A rokonok bejelentésére kiérkezett rendőröknek a férfi kinyitotta az ajtót, amin aztán felesége gyorsan kiszaladt. A férj erre újra bezárta magát a lakást. Közben rendőri erősítés érkezett, és a férfi az ismételt felszólítása kinyitotta az ajtót, mire a rendőrök megbilincselték, majd a pszichiátriára szállították.

KAPCSOLÓDÓ CIKK