Az Indymedia Független Média Központ hírportál munkatársai szerint a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési és Beruházási Hivatalának szerveréről töltötték fel oldalukra azokat a leveleket, melyekben a Zengő hegy környékén élők állnak ki a lokátor építése mellett. A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója úgy gondolja, hogy ami történt nem jogellenes, ezért nem is fogják keresni azt, aki feltette a leveleket az Indymedia oldalára.

Az Indymedia Független Médiaközpont hírportál munkatársai szerint a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési és Beruházási Hivatalának szerveréről töltötték fel oldalukra azokat a leveleket, melyekben a Zengő hegy környékén élők állnak ki a lokátor építése mellett. Az Indymedia (Independent Media Center) olyan hírportál, ahová bárki szabadon tehet fel cikkeket, hang- és képanyagokat. Április 16-án és 17-én mérleg 2004 néven két olyan írás került fel az oldalra, melyekben a zengői lokátorállomás építése mellett helyi lakosok állnak ki.

Az egyik levél eredetileg az ATV-hez íródott és közzétevője a következőket fűzte hozzá: "pusztán a pártatlanság (függetlenség) okán álljon itt olyan helybéli véleménye, aki némiképp értetlenül tekint a Zengő körül kialakult vitára, a demonstráló külföldi és hazai greenpeace aktivistákra, az egyre inkább elzöldülni látszó hazai közéleti személyiségekre". A levélben, melyet állítólag egy pécsváradi lakos írt, többek között a következők állnak: "megdöbbentő, hogy a sajtó és a média kontrol nélkül átveszi a tiltakozók megtévesztő szlogenjeit, s felerősíti azokat (...) Itt a térségben mindenki látja, hogy a zengői lokátor ügy sajnos nem szakmai, hanem politikai kérdés, bár a civil és zöld szervezetek bevonásával igyekeznek annak bemutatni". A levél írója szerint a beruházás nem veszélyezteti a védett növényeket, köztük a sokat emlegetett bánáti bazsarózsát.

A másik írás három hosszúhetényi önkormányzati képviselő levele a Civilek a Zengőért Mozgalom vezetői részére. Ebben a lokátorral kapcsolatos fenntartásaik mellett a képviselők kijelentik, hogy "az ország, vagyis mindannyiunk biztonsága szerintünk éppoly fontos, mint a környezet védelme. Akkor, amikor már Európában is jelen van a terrorizmus (madridi robbantások), amikor a közel-keleti események térbeni hatása egyre kiszámíthatatlanabb, amikor tőlünk nem is olyan messze, a Balkánon ismét fellángoltak az etnikai harcok, a biztonságunk érdekében meg kell tennünk a legfontosabb megelőző intézkedéseket".

Az Indymedia munkatársai a gépek hálózati azonosítója alapján, a Wigwam felderítőprogram segítségével kiderítették, hogy az első levelet a Zengő-beruházásért felelős Honvédelmi Minisztérium Beszerzési és Beruházási Hivatalának gépéről tették fel, és később ugyanehhez a hírhez ugyanerről a gépről több hozzászólást is tettek. A másik levelet - szintén mérleg 2004 néven - a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia hálózatáról tették fel. A portál egyik szerkesztője, Fidrich Róbert az [origo]-nak elmondta, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy a HM alkalmazottjai álnéven tesznek fel leveleket és "próbálnak hangulatot kelteni". A szerkesztő szerint a végrehajtó hatalom szervei nem tehetnek ilyet.

Matyuc Péter, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója úgy gondolja, hogy ami történt nem jogellenes és nem bűncselekmény, ezért nem is fogják keresni azt, aki feltette a leveleket az Indymedia oldalára. A főigazgató kijelentette, hogy reméli egyik munkatársuk szabadidejében tette fel az írásokat, mert  "ez nem a fő feladatunk". Ha mégis munkaidőben tette, akkor "ezúton felhívja a figyelmét, hogy ilyet csak szabadidejében tegyen". Matyuc Péter ugyanakkor kétli, hogy az említett program segítségével fel lehetne deríteni, hogy honnan kerültek az írások a hírportálra.