Az idén nyáron nem lehet csónakázni a Városligetben, mert az októbertől márciusig működő műjégpálya elhasználódott hűtőcsőrendszerének részleges felújítása csak őszre fejeződik be - írja a Népszabadság. A nyári szerelési munka közel tízmillió forintba kerül, és csak egy-két évvel hosszabbítja meg a cserére érett csőhálózat üzemidejét.

Idén nem töltik fel vízzel a városligeti tavat, mert a jégpálya hűtőcsőrendszerének részleges felújítása csak őszre fejeződik be. A Fővárosi Közgyűlés sportbizottság SZDSZ-es elnöke szerint a munka elvégzéséhez a teljes csónakázási időszak szükséges. A létesítmény teljes rekonstrukciójára azonban még évekig várni kell, mert a főváros nem nyert támogatást az Európai Unióhoz erre a célra benyújtott pályázaton.

Elkerülhetetlen a rozsdás csővégek és a szivárgó illesztések cseréje, enélkül veszélybe kerülhet a következő szezon - mondta a Népszabadságnak Bürger Miklós, a jégpálya igazgatója. A nyári szerelési munka csaknem tízmillió forintot emészt fel, és csak egy-két évvel hosszabbítja meg a cserére érett csőhálózat üzemidejét. Ezután feltörik a régi betonrétegeket, és az eredeti tómederre alapozva építenek új pályát. Ezt az eljárást a rekonstrukciós tervben 2,5 milliárd forintra becsülték.

Egyre több a gond a fogadóépülettel is, mivel fennállása óta egyszer sem építették át teljesen. A felújítás 1,3 milliárdba kerülhet.