Tasnádi május 1-jén szabadulhat

A büntetés-végrehajtási bíró keddi döntése szerint május 1-jén kedvezménnyel szabadulhat börtönbüntetéséből Tasnádi Péter - mondta ügyvédje, Tuza Péter. Az elsőfokú határozat ellen az ügyész fellebbezhet. Tasnádinak adócsalás, önbíráskodás és felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés miatt kellett ülnie.

A kedvezményt, börtönfokozat esetén a szabadságvesztés utolsó negyedének elengedését a büntetés-végrehajtási intézet javasolhatja a bírónak abban az esetben, ha az elítélt személyiségére tekintettel alaposan feltételezhető, hogy a jövőben törvénytisztelő lesz.

A Legfelsőbb Bíróság 2002 decemberében ítélte el jogerősen az 1999 szeptembere óta - rövid megszakítással - előzetes letartóztatásban lévő vállalkozót adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt. A legfőbb bírói fórum egyúttal arról is intézkedett, hogy Tasnádi Péternek le kell töltenie más ügyben korábban született kétéves felfüggesztett szabadságvesztését is. Ugyanakkor első- és másodfokon egyaránt felmentették Tasnádi Pétert számos más súlyos vádpont, köztük bűnszervezet létrehozása és irányítása alól.

Az ügyvéd elmondta, hogy jelenleg egy büntetőeljárás van folyamatban Tasnádi Péter ellen. A bírósághoz benyújtott vádirat csaknem negyedmilliárd forintos adócsalást ró a vállalkozó terhére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK