Medgyessy Péter miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy Juhász Endre és Lévai Katalin európai uniós megbízatása miatti távozása hatással lehet más tárcákra is. Konkrét személyi változásokról azonban egyelőre nem beszélt.

A kormány ígéretei nagyobb részben teljesültek, a koalíció működik, a kormány egységes, ugyanakkor képes felismerni a változtatások szükségességét - mondta Medgyessy Péter szerdán Budapesten, Lendvai Ildikóval és Kuncze Gáborral közösen tartott, a kormány kétéves munkáját értékelő sajtótájékoztatóján.

A kormányfő közölte, hogy május elejétől a kabinet változtatásokat tervez az egészségügyben, továbbá folytatja a közszolgálati, az oktatási és a haderőreformot, de a gazdaság élénkítését és szociálpolitikát is kiemelten kezeli.
   
A Juhász Endre és Lévai Katalin európai uniós megbízatása miatti távozására vonatkozó újságírói kérdéssel kapcsolatosan elmondta, hogy "megfelelő időben" várhatóak változások a kormányban. Hozzátette: az európai uniós és az esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszter személye értelemszerűen megváltozik, ennek lehetnek hatásai más tárcákra is.