Juhász és Lévai távozása más tárcákat is érinthet

Medgyessy Péter miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy Juhász Endre és Lévai Katalin európai uniós megbízatása miatti távozása hatással lehet más tárcákra is. Konkrét személyi változásokról azonban egyelőre nem beszélt.

A kormány ígéretei nagyobb részben teljesültek, a koalíció működik, a kormány egységes, ugyanakkor képes felismerni a változtatások szükségességét - mondta Medgyessy Péter szerdán Budapesten, Lendvai Ildikóval és Kuncze Gáborral közösen tartott, a kormány kétéves munkáját értékelő sajtótájékoztatóján.

A kormányfő közölte, hogy május elejétől a kabinet változtatásokat tervez az egészségügyben, továbbá folytatja a közszolgálati, az oktatási és a haderőreformot, de a gazdaság élénkítését és szociálpolitikát is kiemelten kezeli.
   
A Juhász Endre és Lévai Katalin európai uniós megbízatása miatti távozására vonatkozó újságírói kérdéssel kapcsolatosan elmondta, hogy "megfelelő időben" várhatóak változások a kormányban. Hozzátette: az európai uniós és az esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszter személye értelemszerűen megváltozik, ennek lehetnek hatásai más tárcákra is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK