Újra - ezúttal szóban - megfenyegették Kállai Lászlót, a jászladányi Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnökét. "Nem sokáig élsz" - hangzott a fenyegetés az egyik helyi képviselő édesapjától. Kállai feljelentést tett a rendőrségen.

"Ki volnál már te? Kinek képzeled magad? A község szégyene vagy! Meghalsz! Nem sokáig élsz, te büdös cigány!". Ezekkel a szavakkal fenyegették meg csütörtök délután - egy váratlanul kialakult konfliktus során - ismételten Kállai Lászlót, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnökét

Kállai fenyegetője a Jászladány képviselő testületében helyet foglaló egyik képviselő édesapja volt, a szidalmazó kijelentéseket többen is hallották. A jászladányi rendőrségen Kállai László feljelentést tett, a RomNet-nek nyilatkozva pedig kijelentette, hogy semmilyen fenyegetéssel nem lehet rákényszeríteni arra, hogy a polgár- és emberjogi tevékenységét feladja.

Kállait február 5-én is megfenyegették, akkor lakóházának kerítésére barna festékkel a "Meghalsz cigány!" feliratot festették.

(RomNet)