Az MDF bírálja Orbánt a durva beavatkozási kísérletéért

A Magyar Demokrata Fórum durva beavatkozási kísérletnek tartja Orbán Viktor nyilatkozatát, amelyben álláspontja szerint a Fidesz elnöke az MDF tagságát próbálja szembefordítani saját elnökével - reagált Csáky András vasárnap a Fidesz elnökének előző nap elhangzott beszédére. Orbán azt mondta, hogy ha Dávid Ibolyával nem lehet együttműködni, akkor a pártjának tagásával fognak próbálkoznak.

"Ellentmondásosnak tűnik Orbán elnök úr győri nyilatkozata, hisz egyrészt nem kíván a magyar közélet egyik vagy másik szereplőjének tevékenységébe beavatkozni, ugyanakkor durva beavatkozási kísérletet tesz akkor, amikor az MDF tagságát próbálja szembefordítani saját elnökével, Dávid Ibolyával" - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény. 

Az MDF választmányi elnöke hangsúlyozta: "a különböző típusú politikai egységekből elege volt hazánknak, ezt a rendszerváltoztatáskor a választópolgárok egyértelművé tették". A Fidesz jobboldali tömbösítési kísérletéről pedig a legutóbbi országgyűlési választásokon mondott ítéletet a lakosság. A legszélesebb körű összefogás ellenére sem sikerült a választásokat megnyerni. Ez mindenki számára tanulságul kell, hogy szolgáljon - tette hozzá.

Orbán Viktor szombaton egy győri fórumon a polgári keresztény politikai erők egységes fellépése mellett érvelve kijelentette: bízik benne, hogy előbb vagy utóbb az MDF-fel is megtalálják az együttműködés lehetőségét."Úgy látom, hogy ma ezt az MDF elnök asszonyával kevésbé tudjuk megtenni, ezért inkább az MDF tagságával kell megpróbálnunk."