Ismeretlenek abortuszellenes küldeményeket juttattak el több katonai vezetőnek a Honvédszakszervezet nevében. A szervezet elhatárolódik a tevékenységi körétől idegen akciótól és feljelentést tesz az ügyben - közölte az érdekképviselet elnöke, Farkas László. Szerinte le akarták járatni a szakszervezetet.

"Ismeretlenek az abortusz ellen tiltakozó küldeményeket juttattak el több parancsnokhoz. A dokumentumokon nincsenek aláírások, nem állapítható meg, hogy valójában kitől származnak. A borítékokon a Honvédszakszervezet van feltüntetve feladóként, logója, címe is szerepel a küldeményeken, holott nem tőlünk származik. Semmi közünk az akcióhoz!" - hangsúlyozta Farkas László, aki rámutatott: a Honvédszakszervezet tevékenységi körétől teljességgel idegen az abortusz témakörében való bármifajta állásfoglalás. A történtek alkalmasak arra, hogy a szervezetet lejárassák a tagság és a tárgyalópartnerek előtt - jelentette ki.

"Még nem tudjuk, hogy csak egy rossz tréfáról van szó, vagy a Honvédszakszervezet szándékos lejáratása a cél. Ennek tisztázása érdekében megtesszük a megfelelő lépéseket, és a rendőrséghez fordulunk" - tette hozzá a szervezet elnöke.