A rendőrség megszüntette az eljárást Foltányi Árpád nyugalmazott miniszteri biztos ellen, akit súlyos testi sértéssel gyanúsítottak, mivel sörétes vadászfegyverével rálőtt az otthonát éppen kirabolni akaró D. P. Ivanovra - írja a Népszabadság.

Foltányi Árpád és felesége fővárosi családi házába január 13-án tört be egy bolgár-macedón állampolgárságú férfi, D. P. Ivanov, aki azt hitte, nincsenek otthon a háziak. A volt miniszteri biztos és felesége azonban otthon volt, és észrevették a rabló cigarettájának füstjét - írja a Népszabadság. Az emeleten értékek után kutató rabló ekkor fegyverrel a földszintre küldte a házaspárt, azonban Foltányi inkább a pincébe ment, ahol vadászfegyvereit tartotta - engedéllyel.

A volt miniszteri biztos később azt mondta, azért nem a golyós fegyvert vette magához, hogy ne essen komoly baja a rablónak. A vadászfegyverrel a rablóhoz ment, aki éppen háttal állt, ám amikor megfordult és pisztolya Foltányira meredt, a házigazda meghúzta a ravaszt. A megsebesült rabló ugyan elmenekült, ám fájdalmai miatt nem jutott messzire, és a kiérkező rendőrök elfogták.

A rendőrségen a két fél ugyan másképpen adta elő a történteket, a kirendelt szakértők véleményei a volt miniszteri biztos verzióját támasztották alá. A nyomozók megállapították, hogy Foltányi jogos védelmi helyzetben használta fegyverét, Ivanov ellen ugyanakkor rablás gyanújával hamarosan vádemelési javaslatot tesznek - írja a Népszabadság.