Vitáznak Szegeden a fideszes cédulagyűjtőről

A szegedi MSZP szerint feljegyzéseket készít egy fideszes kopogtatócédula-gyűjtő azokról, akik nem pártjának adják céduláikat. A helyi Fidesz szerint ugyanakkor senki nem bizonyította hitelt érdemlően, hogy valóban történt ilyen a szegedi egyes számú választókerületben - írja a Népszabadság.

Az MSZP szegedi szervezete szerint a kopogtatócédulák fideszes gyűjtői feljegyzéseket készítenek azokról a szavazókról, akik nem nekik adják a cédulákat. Az ügyről először Révész Mihály MSZP-s önkormányzati képviselő számolt be a szegedi képviselő-testület ülésén - írja a Népszabadság.

A Délmagyarország című helyi lap munkatársai ugyan több embert is megkérdeztek az érintett területen, Szeged egyes számú választókerületében, ám a válaszolók nem tapasztalták a jelenséget. A laphoz ugyanakkor telefonon is eljutottak az információk a feljegyzéseket készítő fideszes cédulagyűjtőről.

Az egyes számú választókerületben működő Fidesz-szervezet elnöke, Bodó Imre tiszaszigeti polgármester a Népszabadságnak azt mondta, hogy senki nem bizonyította hitelt érdemlően az állítólag történteket.