Felfüggesztett börtönt kapott a Magyar Nemzet főszerkesztője

Lőfegyverrel való visszaélés miatt első fokon egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Magyar Nemzet főszerkesztőjét, mivel két éve lejárt a fegyvertartási engedélye. Liszkay Gábor és védője fellebbezett az ítélet ellen - írja a Népszabadság.

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Liszkay Gábort, a Magyar Nemzet főszerkesztőjét, mivel évek óta lejárt fegyvertartási engedélye - írja a Népszabadság. Az ítélet nem jogerős, Liszkay és védője fellebbezett.

Liszkay ügyvédje a lapnak elmondta, védence 1992-ben vett önvédelmi fegyvert, amelynek engedélye 2001-ben járt le, ám ez csak tavaly tűnt fel a rendőröknek. A hatóság két alkalommal is tértivevényes értesítés küldött, amelyben felszólította Liszkayt az engedély megújítására, ám a Posta minkét küldemény "nem kereste" megjegyzéssel visszaküldte a feladónak - mondta az ügyvéd. Nehéz-Posony István szerint védence csak akkor szerzett tudomást az egészről, amikor lakásán felkereste egy rendőr, aki az engedély visszavonásáról szóló határozatot vitt magával és kérte, hogy szolgáltassa be a fegyvert.

Az ügyvéd szerint Liszkay Gábor úgy gondolta ezzel lezárult az ügy, ám a rendőrség feljelentette lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt. A védő szerint azonban csupán szabálysértést követett el a főszerkesztő, ám a bíróság ezt a véleményt nem osztotta. Nehéz-Posony szerint fellebbeznek az ítélet ellen - írja a Népszabadság.