Honlap a kiránduló mozgáskorlátozottaknak

Korlát néven indítottak honlapot első sorban azoknak a mozgáskorlátozottaknak, akik szeretnek kirándulni, a fővárosból kijutni a természetbe. A honlap abban nyújt segítséget, hogy merre érdemes elindulni, hol nem ütköznek akadályba a kerekesszékkel közlekedők sem. A honlapot bottal közlekedőknek vagy babakocsit toló kismamáknak is ajánlják.

Ingyenes CD-ROM-ot adtak ki, és honlapot hoztak létre azoknak a mozgáskorlátozottaknak, akik a fővárosból indulva, szeretnének a környéken kirándulni. A honlapon térkép segítségével választhatják ki azokat a kirándulóhelyeket, ahová még kerekesszékkel is eljuthatnak anélkül, hogy akadályokba ütköznének. Részletes térképek, a kiválasztott hellyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és fényképek is segítik a választást.

A honlapon szerepel a parkok, arborétumuk és természetvédelmi területek megközelítési útvonala BKV-val és autóval egyaránt. Megtalálható a parkok nyitva tartási ideje, a parkolási lehetőségek és a fenntartó címe, telefonszáma is. A Korlát két nyelven (angolul és magyarul) is olvasható. A honlapot ajánlják azoknak is, akik bottal közlekednek, illetve babakocsit toló kismamáknak is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK