Szombaton szabadult Tasnádi

Szombat hajnalban testőrei várták a kedvezménnyel szabaduló Tasnádi Pétert a börtön kapujában. Tasnádi ellen - jogerős szabadságvesztés büntetésének legutolsó napján - egy ingatlanügylettel összefüggő adócsalás vádjával újabb büntetőper kezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Szombat hajnalban kedvezménnyel szabadult börtönbüntetéséből Tasnádi Péter. Tasnádit a börtön kapujában símaszkos testőrei várták. A kedvezmény ügyében a vádhatóság fellebbezése nyomán még másodfokú bírósági döntés várható - írja a Népszabadság.

Jogerős szabadságvesztésének legutolsó napján újabb büntetőper kezdődött ellene, egy ingatlanügylettel összefüggő adócsalás vádjával. Tasnádi ebben az ügyben is tagadta bűnösségét, arra hivatkozott, hogy a vádbeli időszakban már előzetes letartóztatásban volt.  A vád szerint Tasnádi a Budapest II. kerület szemlőhegyi ingatlana tulajdonjogának egy részét átruházta a család kft.-jére. A szerződést azonban hamarosan felbontották, és az így visszakerült tulajdonjog révén Tasnádi 620 millió forintnyi értékkel gyarapodott. Bevallásában azonban nem szerepeltette a befizetendő 248 millió forint adót. A ház összesen 1,1 milliárd forint értékű. A per következő tárgyalását szeptemberre tűzte ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság.