Még a héten újra kihallgatják a terrorcselekmény előkészületének gyanújával letartóztatott Saleh Tayseer, palesztin származású fogorvost - tudta meg a Népszabadság. Elképzelhető, hogy a fogorvos ezúttal vallomást tesz.

A Népszabadság értesülése szerint még a héten újra kihallgatják az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságának nyomozói a terrorcselekmény előkészületének gyanújával április közepén letartóztatott Saleh Tayseer, palesztin származású fogorvost. A kihallgatás pontos időpontjáról még nem egyeztek meg. Nem zárható ki, hogy a fogorvos ez alkalommal válaszol a nyomozók kérdéseire, akik az általa vezetett egyház és az ahhoz kapcsolódó alapítvány pénz- és ingatlanügyeiről kérdeznék - írja a Népszabadság. Kihallgatásán emellett központi kérdés lesz annak a szaúd-arábiai átutalásnak a rendeltetése, amely egy, a nemzetközi terrorizmus támogatójaként ismert ottani szervezettől érkezett.

A rendőrség április 13-án - néhány órával Móse Kacav izraeli elnök Budapestre érkezése előtt - vette őrizetbe a 42 éves palesztin származású, magyar állampolgárságú fogorvost, akit  terrorfenyegetés előkészítésével gyanúsítanak, majd a bíróság két nappal később 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A fővárosi Bartók Béla úti iszlám közösség imámja a rendőrség gyanúja szerint tavaly novemberben egy ismerősétől ajánlatot kért robbanóanyag beszerzésére, egy másiktól pedig azt kérte, hogy egy budapesti zsidó múzeumot robbantson fel. A fogorvos a gyanú szerint attól a férfitól rendelt robbanóanyagot, aki a Nagy fal nevű budapesti kínai étterem ellen 1997-ben végrehajtott két halálos áldozatot követelő robbantás bombaszállítója volt.