Őrizetben az Alkotás utcai gázrobbanás gyanúsítottja

A rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy április 9-én előidézte a fővárosi Alkotás utcai gázrobbanást. A férfi öngyilkossági szándékkal nyitotta ki a gázvezetéket.

A rendőrség szerint a hétfőn őrizetbe vett 51 éves budapesti férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a XII. kerületi Alkotás utca egyik lakásában szándékosan idézte elő a gázszivárgást, úgy, hogy egy fogóval megnyitotta a gázcső lezáró nyílását.

A BRFK múlt pénteki tájékoztatása szerint a férfi, aki maga is megsérült a robbanásban, öngyilkossági szándékkal nyitotta ki a gázt; halált okozó szándékos közveszély-okozással gyanúsítják, a férfi beismerő vallomást tett. A korábbi közlés szerint a sérültet a felrobbant lakás főbérlőjének hitték, ám kiderült, hogy illegális lakásfoglaló, mivel az önkormányzat felmondta vele a bérleti szerződést.

A főbérlővel egy lakásban lakó férfi életét vesztette, az épületben ketten súlyos égési, négyen pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A gázrobbanás miatt a ház negyvenegy lakásából öt lakhatatlanná vált.

[origo] - MTI