Vádat emeltek egy fideszes képviselő ellen

Vádat emelt Papcsák Ferenc fideszes képviselő ellen a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal. A politikust magánokirat-hamisítással vádolják, mivel az ügyészség szerint olyan ügyvédi irodáknak is adott tovább állami megbízásokat, amelyek nem végeztek érdemi munkát, illetve a valóságnak meg nem felelő munkaóra-mennyiséget számoltak el.

Papcsak Ferenc vádirata megérkezett a II-III. Kerületi Bíróságra - erősítette meg Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság szóvivője, aki annyit árult el csak, hogy a fideszes képviselőt magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség.

Papcsák mentelmi jogát a legfőbb ügyész kérésére az Országgyűlés tavaly szeptemberben függesztette fel. Az ügyészség szerint a képviselő többrendbeli magánokirat-hamisítást követett el, amikor ügyvédi irodája 240 millió forintot vett fel az előző ciklusban az Informatikai Kormánybiztosságtól. A mentelmi bizottságnak eljutattott ügyészségi indítvány szerint (amelyben kérték a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését) Papcsák olyan ügyvédi irodáknak is adott tovább megbízásokat, amelyek nem végeztek érdemi munkát, illetve a valóságnak meg nem felelő munkaóra-mennyiséget számoltak el. Ezért vádolják a politikust magán-okirathamisítással.

A 240 millió forintot jogszabály-előkészítés és jogi tanácsadás címén fizette ki az egykori kormánybiztosság. Papcsák korábban határozottan állította az [origo]-nak, hogy komoly munkát végeztek a 240 millió forintért cserébe: "több mint 10 rendelet kidolgozásában vettünk részt, emellett jogi szaktanácsadást végeztünk, ezeket mind óradíjban számoltuk el". Papcsák az ügyészségre is hivatkozva állította, hogy az államot nem érte kár a tevékenységével kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK