A bonyolult egészségügyi rendszerben bolyongó, segítségre szoruló betegek ezentúl telefonon vagy interneten juthatnak információhoz. A hétfőn átadott Dr. Infó néven működő telefonos és internetes szolgálatnak többek között betegségekkel, gyógyszerek árával, hatásával kapcsolatban lehet kérdéseket feltenni.

Hétfőtől működik az egészségügyi tárca új, telefonon és interneten elérhető információs szolgáltatása, a Dr. Infó program. Kökény Mihály egészségügyi miniszter ezzel kapcsolatban elmondta: "azt lehet tapasztalni nagyon gyakran, hogy egy bonyolult ellátórendszerben a tájékozatlan beteg bolyong, bizonytalan, eleve a betegsége miatt kiszolgáltatott is. Nagyon szükséges az, hogy információhoz jusson."

A sajtótájékoztatón Medgyessy Péter miniszterelnök próbálta ki először a telefonos szolgáltatást, és abban kért tanácsot, hogy influenzás megbetegedése után visszamaradt tünetei miatt lakóhelyén hol mehet tüdőszűrő vizsgálatra.

A www.drinfo.hu internetes címen és a napi 16 órában működő, helyi tarifával hívható telefonos szolgálatnál felsőfokú egészségügyi végzettségű személyzet fogadja a kérdéseket. Interneten és telefonon egyaránt kaphatunk választ általános egészségügyi, valamint gyógyszerek árával és hatásával kapcsolatos kérdésekre, illetve emellett lakóhely és szakma szerint kereshetünk egészségügyi szolgáltatókat, szolgáltatásokat.

A program fejlesztési tervei között szerepel a több nyelvű rendszer kialakítása, orvosoknak szóló szakmai továbbképző szolgáltatás, valamint a mentőszolgálat rendszeréhez kapcsolódás és a lelki elsősegély szolgálat beindítása. A telefonos szolgáltatás a 06-40-374-636-os kék számon hívható.