Jogerős Tasnádi kedvezményes szabadulása

Helybenhagyta a napokban a Fővárosi Bíróság a büntetés-végrehajtási bíró áprilisi döntését, melynek értelmében május 1-jén kedvezménnyel szabadulhatott börtönbüntetéséből Tasnádi Péter.

Tasnádi villája nappalijában 2002-ben

A másodfokú eljárásra azért került sor, mert a büntetés-végrehajtási bíró elsőfokú határozata ellen az ügyész fellebbezett. A Fővárosi Bíróság azonban helybenhagyta a korábbi döntést Tasnádi Péter kedvezményes szabadulásáról.

 

A Legfelsőbb Bíróság 2002 decemberében ítélte el jogerősen az 1999 szeptembere óta, rövid megszakítással, előzetes letartóztatásban lévő vállalkozót adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt.

 

A legfőbb bírói fórum egyúttal arról is intézkedett, hogy Tasnádi Péternek le kell töltenie más ügyben korábban született kétéves felfüggesztett szabadságvesztését is.

 

Jogerős szabadságvesztés büntetésének legutolsó napján, április 30-án, egy ingatlanügylettel összefüggő adócsalás vádjával újabb büntetőper kezdődött Tasnádi Péter ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

 

A bírósághoz benyújtott vádirat csaknem negyedmilliárd forintos adócsalást ró a vállalkozó terhére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK