Újra járnak a vízibuszok hétköznap

Több év után ismét járnak hátköznap is a BKV menetrendszerinti kishajói a fővárosban. A külsős cég által üzemeltetett két hajó a Boráros tér és a Rómaifürdő között közlekedik - írja a Népszabadság.

Többéves kihagyás után újra járnak hétköznap a BKV menetrend szerinti kishajói a Boráros tér és Rómaifürdő között - írja a Népszabadság. Az úgynevezett vonaljárat üzemeltetésére 2006-ig szóló szerződést kötöttek egy külső céggel. A két utasszállító hajó május elsejétől közlekedik. Erről Balog Györgyné, a BKV Rt. tulajdonában lévő Hajózási Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta a lapot.
 
Hétköznap egyelőre kevesen szállnak vízre, a szolgáltatók azonban nagyon bíznak abban, hogy nyáron hétköznap is egyre többen váltanak majd jegyet a kishajókra. Az üzemeltetők felújított és új kikötőkkel is várják az utasokat. Június 1-jétől kísérleti jelleggel a meglévő Megyer és Pünkösdfürdő, valamint délen a Soroksár, Molnár-sziget és Csepel, Hollandi út közötti átkelőjárat mellett a Római-part és a Népsziget között újabbat indítanak. Az óránként induló hajók útvonalát is meghosszabbítják a XIII. kerületi Meder utcáig, hogy az utasok minél kényelmesebben elérjék a 3-as metrót - írja a Népszabadság.