Gallup: csökken, de kitart a Fidesz-előnye

Továbbra is csökkent a két legnagyobb párt megítélésének különbsége a Magyar Gallup Intézet legfrissebb felmérése alapján. A folyamat két hónapja tart, de a Fidesz előnye továbbra is megmaradt - írja a Népszabadság.

Csökkent a Fidesz támogatottsága, ám továbbra is vezet az MSZP-vel szemben - írja a Népszabadság a Magyar Gallup Intézet legfrissebb felmérése alapján. Az egy hónappal az európai parlamenti választások előtt készített elemzés szerint két hónapja csökkent az ellenzéki párt támogatása (jelenleg 47 százalék), az MSZP-é ugyancsak két hónapja nő (jelenleg 41 százalék). Az SZDSZ-re szavazók aránya majdnem öt, az MDF-szimpatizánsoké pedig három százalék. A biztos szavazók körében az SZDSZ-nek 7, az MDF-nek pedig 3 százalékos a támogatása.

A Medián és a Szonda Ipsos korábbi adatai szerint ugyancsak mérséklődik a két nagy párt közötti különbség. A Medián szerint a Fideszt a biztos szavazók 51 százaléka támogatná, míg az MSZP-t 38 százalék. A Szondánál ugyanezek a mutatók: 49, illetve 39 százalék - ugyancsak a Fidesz javára. A Szonda azonban csak a hazai parlamenti választásokat kutatta. Szerintük az EP-választásoknál kisebb a Fidesz fölénye, és nagyobb az MDF és az SZDSZ támogatottsága - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK