Nyomoznak a volánbusz-kerekek leeresztői után

A rendőrség tanúkat hallgat ki azon a 18 településen, ahol hétfő reggelre több tucat volánbusz kerekét eresztették le ismeretlen tettesek. A rendőrség nem tudta kommentálni azt az értesülést, miszerint maguk a bérüket keveslő sofőrök voltak a tettesek.

Tart a tanúk meghallgatása a gödöllői buszok kerekeinek leengedése ügyében, miután a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított közérdekű üzem működésének megzavarása miatt. "A nyomozás jelenleg az érintett 18 településen tanúmeghallgatásokkal zajlik" - mondta Lukácsi Zsuzsa rendőrségi sajtóreferens.

Gödöllő térségében hétfőn reggel 18 településen 40 volánbusz gumiabroncsait engedték le ismeretlen tettesek. A jó helyismerettel rendelkező elkövetők mindenütt megtalálták a hol a sofőr lakásának közelében, hol más közterületen parkoló járművet, és az éj leple alatt kicsavarták a szelepeket, hogy leengedjenek a kerékgumik. A buszforgalom csak a délutáni órákra állt helyre.

Az ügyeletes nem tudott reagálni az MTV Híradójának információjára, miszerint az alacsony bérű Volán-dolgozók így akarták felhívni a figyelmet nehéz helyzetükre. Annyit azonban megjegyzett: "nagyon összehangolt akció volt, az tény".

A közérdekű üzem működésének megzavarása bűncselekménynek számít, amelyért akár öt évi börtönt is kaphat az elkövető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK