Törvényjavaslat készül a Fidesz petíciójából

A Fidesz törvényjavaslatot készít petíciójából. Erről azután döntött az ellenzéki párt elnöksége, hogy az Országgyűlés hétfőn, többségi döntéssel, nem vette napirendjére a Fidesz határozati javaslatát a nemzeti petícióról.

A Fidesz átfogó törvényjavaslatot vagy törvényjavaslatokat nyújt be az Országgyűléshez, hogy a nemzeti petícióban foglaltakat érvényre tudja juttatni - jelentette be Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Fidesz rendkívüli elnökségi ülését követően.

A politikus otromba modortalanságnak nevezte, hogy a kormánypártok hétfőn a parlamentben elutasították a több mint egymillió ember akaratát kifejező előterjesztés megtárgyalását. Pokorni Zoltán szerint a kormánypártok azért mondtak nemet a nemzeti petícióval kapcsolatos beadvány tárgyalására, mert a kabinet megszorító intézkedésekre készül.

A Munka, otthon, biztonság címet viselő aláírásgyűjtéssel a tartós gyógyszerár-csökkentés mellett a privatizáció leállítását, a lakástámogatás korábbi rendszerének visszaállítását és a gazdák nagyobb támogatását követeli a Fidesz, valamint azt, hogy az energiaár-emelés ne haladja meg az évi öt százalékot. A petíciót több mint egymillióan írták alá eddig.

KAPCSOLÓDÓ CIKK