Kuncze metálhörög, Schmitt táncol a tévében

Kuncze Gábor Bajor Imrével haverkodik, Schmitt Pálnak csorog a nyála a tornászlányoktól, Herényi Károly hősiesen ejtőernyőzik, Újhelyi István pedig hipochonder - többek között ez derült ki a Névshowr című tévéműsor felvételén, ahova a négy parlamenti párt egy-egy politikusát hívták meg feleségével együtt. A politikusoknak énekelniük is kellett, amit Kuncze hörgéssel és dörmögéssel helyettesített, míg Schmitt és Újhelyi táncra is perdült.

Herényi Károlyné, Kuncze Gáborné, Schmitt Pálné, Újhelyi Istvánné - a négy asszonyt férjükkel együtt hívták meg a közszolgálati tévé Névshowr című műsorának legújabb adásába. "Politikusok és feleségeik, politikamentesen" - a sajtómeghívó szerint ez a show mottója, és a keddi felvétel során is többször elhangzott, hogy ez egy "politikamentes műsor az európai parlamenti kampány hajrájában".

Ez annyira igaznak bizonyult, hogy még a közönség lelkesítésével megbízott munkatárs sem mondott egy politikusviccet sem. Helyette ilyenekkel próbálkozott: "Nászéjszakán a férj odaáll felesége elé, és letolja a nadrágját, majd azt mondja, hát, ezt tudom neked nyújtani. A fiatalasszony pedig erre azt válaszolja, hát akkor nyújtsad még." Később elmondott egy rendőrviccet is, azon már többen is nevettek.

A műsort egy külvárosi bevásárlóközpontban berendezett stúdióban vették fel. A politikus házaspárok bevonulása előtt az egyik műsorvezető, Hajdú Péter is próbálta lelkesíteni a közönséget, és megkérte őket, hogy tapsolva, nevetgélve fogadják majd a vendégeket. A bevonulással azonban kisebb probléma akadt, először például a politikusok sem tudták, hogy milyen sorrendben kell bemenniük a kamerák elé, pedig - mint kiderült - csupán az ábécésorrendhez kellett igazodniuk. A függöny mögül tanácstalan egyeztetés hangjai szűrődtek ki, ami végül Kuncze megjegyzésével zárult: "utánunk a Paliék, aztán ti jöttök".

Miután mind a négy házaspár bevonult a stúdióba, a műsorvezetőkkel és Rudi Zoltán tévéelnökkel együtt pezsgővel koccintottak a műsor politikamentességére, majd pedig a színpadra szólítottak egy állítólag világszerte ismert énekesnőt, aki "ötvözte a popzenét az operával".

Herényi ellenállhatatlan volt

Fotó: Fábián Évi
"Csokibarna volt és szőke"

Elsőként az MDF frakcióját vezető Herényi Károlyt és feleségét hívták beszélgetni a műsorvezetők. Kiderült, hogy 1981 nyarán, egy balatoni strandon ismerkedtek meg. Mint Herényiné elmondta, nem tudott ellenállni későbbi férjének, amikor "csokibarnán, szőkén, kék szemekkel" feltűnt a habokban. Herényi kijelentette, hogy neki is egyből megtetszett a parton napozó fiatal nő. Meglepetésként megérkezett a stúdióba a házaspár hét unokája közül öt, akik egy ütőhangszeres produkciót adtak elő egymás után kétszer, elsőre ugyanis valami gond volt a felvétellel. A másik meglepetésvendég Besenyei Péter műrepülő-világbajnok volt, aki elmondta, hogy a képviselő egyszer még az ejtőernyőzést is kipróbálta, és akkor is nagyon "hősiesen" viselkedett.

A beszélgetés után rövid szünet következett, amikor is Hajdú Péter hangosan megkérdezte a közönséget: "Hogy érzik magukat?" Ez nem derült ki egyértelműen, a kérdésre ugyanis halk és értelmezhetetlen hangokból álló válasz érkezett. Közben azonban már készült is a beszélgetésre az Újhelyi házaspár. A felvétel előtt Dömsödi Gábor műsorvezető megkérdezte: "Fogytál, ugye?". A fiatal szocialista politikus egyetértően bólogatott, mire a műsorvezető hozzátette: "a feleségem azt szokta mondani, inkább kövér legyél, mint ideges".

Újhelyi szereti a magyar nótát

Újhelyi Istvánról elsőként az derült ki az interjúból, hogy hipochonder, és emellett elég súlyos anatómiai tévképzetei is vannak. Órát például azért nem hord gyermekkora óta, mert attól fél, hogy az elszorítja az ereket a csuklójában. Elmondta azt is, hogy az ágyban csak úgy tud közösen aludni feleségével és gyerekeivel, ha ők tőle jobbra fekszenek.

Fotó: Fábián Évi
Az Újhelyi házaspár

A képviselő fiatal, a család harmadik gyermekét váró felesége arról beszélt, hogy ő soha nem hajlandó veszekedni a férjével, bár egyszer előfordult, hogy ráöntött egy korsó sört a fejére. Újhelyi István ekkor még mosolygott, néhány perccel később azonban már meghatódva morzsolgatta könnyeit. Megjelent ugyanis a színpadon Székhelyi József színművész, és két cigányzenész kíséretében előadta a képviselő kedvenc nótáját, az Akácos ut-at. "Már csak jó kis homoki bor kellett volna hozzá" - jegyezte meg a politikus, miközben felesége bizonygatta, hogy férjének "nagy lelke van".

Meglepetésként megérkezett még a stúdióba házaspár kisfia és kislánya, valamint Jáksó László műsorvezető, akivel - mint kiderült - Újhelyi István akár nyolc órát is el szokott beszélgetni, és az is előfordul, hogy érzelgős sms-váltásba bonyolódnak.

Míg Herényiéknek Keresztes Ildikó énekelt egy Cserháti Zsuzsa-dalt, addig Újhelyiéknek a V-Tech zenekar adott elő egy számot. A dal arról szólt, hogy valakik azt hitték, hogy valami "mindörökké fog tartani", de aztán azt a valamit másnapra "a szél elsöpörte". Mint minden előadó, a V-Tech is nagy tapsot kapott a vendégektől és a közönségtől egyaránt, egy technikus azonban azért halkan megjegyezte: "jól van, menjetek haza".

Előző
  • 1
  • 2
Következő