Kátyú örökbefogadási mozgalmat indítanak

Örökbe fogadhatják mostantól a budapestiek a kátyúkat, darabonként 12500 forintért. Egy mozgalom ugyanis tiltakozásul a hivatalok semmittevése ellen, vállalta, hogy beszerezve a szükséges engedélyeket, megcsináltatja a pénzből az úthibákat.

Fotó: MTI
Kijavítják

Vámos Attila budapesti jogász-közgazdász megelégelte, hogy a fővárosban nem javítják ki a kátyúkat, ezért egy sajátos tilatkozó mozgalmat indított. Ennek lényege, hogy a mozgalom tagjai maguk intézkednek az úthibák kijavitásáról. 12500 forintért bárki örökbe fogadhat egy-egy budapesti kátyút, a Vámos szervezte mozgalom pedig egy útépítő cég segítségével kijavíttatja az úthibát.

A jelentkezéseket a 06 20 535 8305 -ös telefonszámon vagy a katyu@katyu.hu e-mail címen várják. Vámos Attila azt kéri azoktól, akik szeretnék így megcsináltatni az őket bosszantú úthibákat, hogy ha tehetik, küldjenek digitális fotót is a szóban forgó kátyúról.

A kátyúk sorszámot is kapnak: egy átlagos méretű, 1 négyzetméternél kisebb kátyú a "D" jelzés után háromjegyű számkóddal látják el: az első örökbe fogadott kátyú így a "D-001"-es lett. Vámos azt mondta, mivel ez egy tiltakozás, a "D" nem véletlen választás, Demszkyre utal.

A mozgalom nem mentes a politikától sem: a Fidesz segített az akció elindításában és a hírverésben is. Mint Vámos elmondta, az indulással járó költségeket magánszemélyek nem szívesen állták volna, emellett az akció ismertségének is jót tesz, ha a Fidesz ezt támogatja.

Az örökbefogadásokról Kupper András, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője beszélt először a nyilvánosság előtt egy sajtótájékoztatón. Emellett Kupper fogadta örökbe az első kátyút, így az övé a "D-001"-es. Kupper elmondta azt is, hogy annyiban támogatják a hírverésen kívül a mozgalmat, hogy mint fővárosi Fidesz-elnök jelezte a kerületi Fidesz-szervezeteknek: jó lenne, ha mindenki örökbe fogadna egy-egy kátyút.

KAPCSOLÓDÓ CIKK