Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon a rendőrgyilkossággal vádolt E. Zoltán pere. A vád szerint E. Zoltán azután lőtte le a rendőrt, hogy rajtaütöttek miközben megróbált kirabolni egy II. kerültei villát. Az elmúlt 15 évben sok esetben támadtak és öltek meg rendőröket. Leggyakrabban szolgálatteljesítés közben, de előfordult, hogy egy korábbi intézkedés miatt bosszúból támadatak rendőrökre.

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon E. Zoltán pere. E. Zoltán tavaly május 13-án Budapesten, a II. kerületben megpróbált kirabolni egy villát, de a rendőrök rajtaütöttek. A kialakult tűzpárbajban egy rendőr a helyszínen meghalt, E. Zoltán pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, és mozgássérültté vált. A vádlott zárt tárgyalást kért.
 
Az elmúlt 15 évben sokszor támadtak és öltek meg rendőröket. 1988. novemberében a 16 éves Solymosi Attila és társai a 47-es villamoson randalíroztak, majd összeverekedtek a civilben utazó Bukszár Tibor rendőr főtörzsőrmesterrel. A fiatalok az egyik megállóban lelökték a rendőrt a villamosról, majd Solymosi halálosan megsebesítette. Solymosi Attilát hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélték.
   
1991-ben egy fegyveres rabló a Győr és környéke Vízmű és Fürdővállalat portáján megtámadta a bankból érkező pénzszállítókat, s pisztolyával súlyosan megsebesítette a pénzszállítmány két kísérőjét, Ősz Zsigmond főtörzsőrmestert és Hollós János vállalati portást. A rendőrt súlyos, életveszélyes állapotban szállították a megyei kórházba, ahol június 27-én meghalt. A tettes Donászi Aladárt több bűncselekmény miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. Ugyanezt a büntetést kapta tettestársa Bene László is. Donászi 2001-ben öngyilkos lett a börtönben.
   
1992-ben Máté András rendőrzászlós, a Váci-rendőrkapitányság beosztottja, üldözőbe vett két fiatal férfit, akik autólopással próbálkoztak. Az elkövetők egyike két késszúrással megsebesítette a rendőrt, aki a helyszínen meghalt. A rendőrség elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható K. Roland 17 éves monori lakost, aki ellen vádat is emeltek.

1994-ben halálra verték a tanulmányi szabadságát töltő Kovács Károly 35 éves főhadnagyot Veszprémben. A főhadnagy ismerőse társaságában betért a Club 66 nevű szórakozóhelyre, ahol néhány óra elteltével szóváltásba és verekedésbe keveredett a személyzettel. A tetteseket, Farkas Jánost és társait - Varga Krisztiánt, a tulajdonos fiát és Gárdonyi Balázst 3 év 6 hónapi, 3 évi, illetve 2 év 6 hónapi szabadságvesztésre ítélték.
  
1999-ben Virág Imre, aki fegyveres rablásért börtönbüntetését töltötte, rátámadt az őt kísérő rendőrre, amikor orvosi kezelésre Dunaújvárosba szállították. A rendőr maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Virág Imrét összes bűncselekménye miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.
   
2000. áprilisában Miskolcon életveszélyesen megsebesített egy rendőrt a hónapokon át körözött, "Bonnie és Clyde" néven elhíresült bűnöző páros férfi tagja, Fekete László. A rendőrség később elfogta a menekülő párost. Fekete László július 12-én cellájában öngyilkos lett.
   
2001. augusztusában Tiszadob egyik presszójában két helyi lakos, apa és fia rajtaütésszerűen megtámadott egy szolgálaton kívüli rendőrt, s a törzszászlóst több késszúrással életveszélyesen megsebesítették. A gyanúsítottakat a vizsgálat során elismerték, hogy korábbi eljárás miatti bosszúból követték el tettüket.