Százmilliót költenek az állami honlapokra

Százmillió forintot költ a kormány az államigazgatási szervek tartalmi és formai átalakítására. Ennek keretében továbbképzik az érintett intézményeknek a honlap fejlesztéséért felelős munkatársait.

A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala mintegy 100 millió forintot fordít a központi államigazgatási szervek honlapjainak tartalmi és formai összehangolására - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A hirdetmény közzétételével indított tárgyalásos eljárást a Webconsult.hu Kft. nyerte el.

A megbízás magába foglalja az érintett szervezetek tartalomfrissítéssel foglalkozó munkatársainak oktatását, az érintett szervezetek tartalomszolgáltatási tevékenységének monitorozását.

A nyertesnek el kell készítenie a honlap használatával összefüggő kivonatos, vázlatos, publikus formájú adatvédelmi tájékoztatót, ami lehet azonos az összes honlapnál, de nem lehet azonos a szervezet adatvédelmi szabályzatával. A győztes szolgáltatónak biztosítania kell az érintett honlapok közvetlen elérését a kormányzati portálról.

A tenderre öt pályázat érkezett. A nyertesen kívül jelentkezett a T-Systems Unisoftware Kft., a MÁV Informatika Kft., az Elender Üzleti Kommunikációs és Szolgáltató Rt., továbbá mint közös ajánlattevők a Freesoft Kft., az Intersoft-Hungary Kft., és az econet.hu Rt.