Vírus okozta a Gyömrőn és két szomszédos településen történt ételmérgezést. A Pest megyei ÁNTSZ intézkedései következtében az érintett területeken nem várható újabb, hasonló megbetegedés - közölte a megyei tisztifőorvos. Az elmúlt napokban mintegy százhatvan gyerek szenvedett ételmérgezést a három településen, miután romlott ételt ettek.

Vírus okozta a Gyömrőn és két szomszédos településen történt ételmérgezést. A Pest megyei ÁNTSZ intézkedései következtében az érintett területeken nem várható újabb, hasonló megbetegedés - mondta a megyei tisztifőorvos az MTI-nek. Tettinger Antal közölte, hogy a panaszosok székletéből kimutatták a betegséget okozó kalici vírust.
   
A Pest megyei Gyömrőn, Monoron és Péteriben az elmúlt napokban mintegy százhatvan gyerek szenvedett ételmérgezést, miután romlott ételt ettek. A gyerekek hasmenéses, hányásos panaszokkal csütörtökön és pénteken fordultak orvoshoz. Általában könnyű lefolyású esetekről volt szó, sok kisgyerek a kezelést követően szombatra teljesen tünetmentessé vált. 
   
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szakemberei a betegség felbukkanásakor azonnal munkához láttak. Felkeresték a gyömrői Újhalászkert éttermet, onnan szállították ugyanis a gyanús ételt négy helyi óvodába, valamint a péteri és a monori gyermekintézményekbe. A szakemberek ételmintákat vettek, megvizsgálták a konyha higiénés körülményeit, az ott dolgozókat, majd az éttermet péntek délután bezáratták.