Két hónapig tartó hallgatás után vallomást tesz Kulcsár Attila, a brókerügy egyik fő gyanúsítottja. Kulcsár - ügyvédje útján - kérelmet juttatott el a Fővárosi Főügyészségre, hogy vallomást szeretne tenni. A kihallgatásra várhatóan szerdán kerül sor.

Fotó: MTI
Kulcsár Attila

Vallomást tesz Kulcsár Attila, a brókerügy egyik fő gyanúsítottja - erősítette meg a Magyar Televíziónak Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Kulcsár - új ügyvédje útján - kérelmet juttatott el a Fővárosi Főügyészségre, miszerint nem a rendőrségen, hanem ügyészek előtt szeretne vallomást tenni. Kulcsár Attilát várhatóan szerda délelőtt hallgatja ki a vádhatóság.

Kulcsár a brókerbotrány kirobbanásakor távozott Magyarországról. Azt követően adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, hogy nem jelent meg a tervezett rendőrségi kihallgatáson a magyar hatóságok előtt, csak ügyvédjét küldte el maga helyett. Tavaly július 17-én vették őrizetbe a bécsi Opera előtt azzal a gyanúval, hogy mintegy 88 millió euró értékű összeget sikkasztott el a K&H Equities ügyfeleitől, és pénzmosással, engedély nélküli banki tevékenységgel, valamint hamis dokumentumok felhasználásával gyanúsították. A brókerbotrány kulcsfiguráját március 30-án szállították Magyarországra, még aznap előzetes letartóztatásba helyezték.