Megint kocsi mögött húzva kínoztak egy kutyát

Szamárfogatához kötözte kutyáját egy férfi Tolna megyében, és amikor a kutya már nem bírt futni, tovább húzatta a szekérrel. Egy szemtanú bejelentést tett a rendőrségen, a férfi ellen nyomozást rendeltek el. A kutya rossz állapotban van, bár komoly sérüléseket nem szenvedett, az állatvédők magukhoz vették.

Nyomozást rendelt el a rendőrség egy férfi ellen, aki - szemtanúi beszámoló szerint - egy héttel ezelőtt a Tolna megyei Nagykónyiban szamárfogatához kötözte a kutyáját, és amikor a kutya már nem bírt futni, maga után vonszolta. A kutya komoly sérülést nem szenvedett, de "nincs túl jó állapotban" - mondta az [origo]-nak a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány munkatársa. A sovány, félős kutyát először a rendőrség foglalta le, de pénteken az állatvédők magukhoz vették.

A férfi ellen állatkínzás gyanúja miatt rendelt el nyomozást a tamási rendőrség. Az állatvédők kezdeményezik, hogy kobozzák el a férfi tulajdonában lévő szamarakat is, és tiltsák meg számára az állattartást.

Az Országgyűlés március elején fogadta el a bBüntető törvénykönyv azon módosítását, amely bűncselekménynek minősíti az állatkínzást. A korábban legfeljebb 50 ezer forintos bírsággal sújtott állatkínzás akár kétéves börtönnel is büntethető bűncselekmény lett. A törvényjavaslatot kormánypárti képviselők nyújtották be azt követően, hogy az állatkínzás büntetésének szigorításáért a szükségesnél jóval több - 350 ezer - aláírást gyűjtöttek össze az állatvédők. Az aláírási akció azt követően indult, hogy Fadd-Domboriban egy biztonsági őr halálra kínzott egy kutyát. Először lövöldözött az állatra, majd autója után kötötte és azzal vonszolta. A megkínzott kutya az eset után néhány nappal belepusztult sérüléseibe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK