Ügyészséghez fordul a Fidesz a Medgyessy fiú cége ügyében

A Fidesz a legfőbb ügyészhez, az országos rendőrfőkapitányhoz és a szervezett bűnözés elleni főigazgatóság vezetőjéhez fordul Medgyessy Péter kormányfő és Baráth Etele államtitkár fiának cége ügyében. Az ellenzéki párt azt követően döntött így, hogy a parlamenti többség leszavazta a Fidesz által kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítását.

Szijjártó Péter fideszes képviselő keddi sajtótájékoztatóján közölte: a vizsgálóbizottsággal kapcsolatos hétfői parlamenti szavazás nyomán "elbizonytalanodtak", hogy a parlament valaha is felállítja-e Medgyessy Péter kormányfő és Baráth Etele államtitkár fiának cége ügyében a vizsgálóbizottságot.

 

Mint mondta, mivel más eszközük nem maradt, egy olyan lépést kénytelenek megtenni, amelyet eredetileg nem szándékoztak. "Ezért kezdeményezünk rendőri vizsgálatot és fordulunk a legfőbb ügyészhez az ügyben" - közölte.

 

Szerinte a vizsgálóbizottság létrehozásával számos nyitott kérdést lehetett volna tisztázni. A Fidesz arra vár választ a legfőbb ügyésztől, hogy az ismert tények alapján felmerül-e az ügyben a bűncselekmény gyanúja. "Kizárható-e teljes egészében, hogy törvénytelen összefüggés van a kormány által a Matávnak engedélyezett fejlesztési adókedvezmény és a kormányfő fia cégének a Matávtól kapott mintegy 100 millió forint értékű megbízása között?" - tette fel a kérdést a Fidesz.

 

Zuschlag János MSZP-s politikus közölte: ha a vizsgálóbizottság ügye nem csak azért fontos a Fidesznek, "hogy az európai uniós kampány előtt vádaskodjon, akkor fontos lesz neki az európai uniós választások után is, amikor a házszabály és a parlament menetrendje alapján mód lehet ezen vizsgálóbizottság felállítására".

 

Hozzátette: Szijjártó Péter kezdeményezése módot ad arra, "hogy egyértelműen kiderüljön: azok a vádaskodások és azok a mocskolódások, amelyekkel az utóbbi hetekben a Fidesz politikusai éltek, alaptalanok, és ezt a legfőbb ügyész fogja kimondani".

 

"A Magyar Szocialista Párt megdöbbenten tapasztalta, hogy a Fidesz folytatja azt a rágalomhadjáratot, amellyel pártatlan magyar emberek magánéletébe, magáncégek belső ügyleteibe kíván beavatkozni. Nyilvánvaló módon a Fidesz is érzi, hogy vasárnap bukni fog, ezért a hazugsággyárával tovább rágalmaz és tovább vádaskodik" - mondta Zuschlag János.

KAPCSOLÓDÓ CIKK