Robbanószer és drog miatt előzetesben egy rendőr

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a rendőrt, aki ellen robbanószerrel, illetve kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás. A rendőrt kedden vették kommandósok segítségével őrizetbe.

"A Budai Központi Kerületi Bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén fennáll a veszélye annak, hogy a még fel nem derített személyekkel összebeszélve, valamint a tanúkat befolyásolva, megnehezítené a büntetőeljárás sikerét" - olvasható a bíróság közleményében. A tájékoztatás szerint a bíróság végzése ellen a védő és az ügyész is fellebbezett, így az nem jogerős. 

Robbanóanyaggal és kábítószerrel visszaélés bűntette miatt a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal, az ORFK bevetési egységének segítségével, kedden vette őrizetbe G. Ferenc rendőr zászlóst, a főváros XI. kerületi rendőrkapitányságának beosztott járőrét. 

Az őrizetbe vételt követő házkutatás során a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai lőszert és fegyvert foglaltak le - mondta a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Borbély Zoltán az MTI-nek, aki hozzátette: a gyanúsítottat Tatabánya környékén, a régi 1-es úton fogták el. A kommandós egység bevetésére azért volt szükség, mert a rendőrnél önvédelmi fegyver lehetett. Az elfogott rendőrnél másfél kilogrammnyi TNT robbanóanyagot és egyelőre még nem ismert mennyiségű marihuánát foglaltak le, mindkettőt értékesíteni akarta - mondta a szóvivő. Elmondása szerint a gyanúsított megtagadta a vallomástételt és a gyanúsítás ellen panasszal élt. 

A robbanóanyaggal való visszaélés bűncselekmény elkövetője 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, a kábítószerrel visszaélés pedig 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - közölte Borbély Zoltán.

A BRFK XI. kerületi kapitányságának vezetője a rendőr szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszüntette.