Ujjlenyomatot vesznek az amerikai vízumhoz

Két beszkennelt mutatóujj és a kérelmező digitális fényképe is megtalálható lesz a jövőben az Egyesült Államokba utazók vízumán. Az amerikai nagykövet szerint a folyamat csak pár másodperccel hosszabbítja meg a vízuminterjút.

George H. Walker amerikai nagykövet hétfőn elmondta, hogy a jövőben a vízumkérelmekhez beszkennelik az USA-ba utazók két mutatóujját, és digitális fényképet is készítenek a kérelmezőről. Ez a folyamat csak pár másodperccel hosszabbítja meg a vízuminterjút - mondta újságíróknak Walker.

Közölte: az új technológiát alkalmazó vízumkiadás június 18-án lép életbe, és fokozza az Egyesült Államokba utazók biztonságát, mert biztosítja, hogy az amerikai vízummal utazó személy ugyanaz, aki számára a vízumot kiadták. A további biometrikus azonosítók bevezetésének oka, hogy az amerikai kongresszus olyan törvényt fogadott el, amely előírja, hogy csak géppel olvasható, hamisításbiztos és biometrikus azonosítóval ellátott vízumokat adhatnak ki a nagykövetségek annak érdekében, hogy azonosítani tudják az Egyesült Államokba beutazási engedélyt kérőket - tájékoztatott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK