Kuncze szerint a negatív kampány miatt bukik Kovács

Az MSZP elnökségi ülésén az európai parlamenti választási vereség volt a téma. Kovács László pártelnök közölte: az eredmény komoly figyelmeztetés a pártvezetésnek és a kormánynak is. A pártelnök elmondta azt is: egyelőre nem gondolkodott azon, hogy újra indulna a pártelnöki posztért az októberi tisztújításon.

Az MSZP elnöksége nem értékelte keddi ülésén az EP-választási vereség tapasztalatait, mert még nem volt elég idő kielemezni azokat - közölte Kovács László pártelnök az ülést követő sajtótájékoztatón. Hozzátette: a vereség okainak feltárása alapos elemzést igényel. Megjegyezte, hogy az eredmény komoly figyelmeztetés mind a pártvezetésnek, mind a kormánynak.

 

Kovács szerint az elemzés során arra kell választ kapni, miér nem sikerült mozgósítani a szavazókat. Elmondta: a következő napokban szakértői elemzéseket készítenek, emellett a párt különböző szintű vezetőivel elbeszélgetnek, hogy mindenki elmondhassa, szerinte mi okozta a rossz szereplést.

 

A tapasztalatokat az Országos Választmány vitatja meg előreláthatóan a jövő hét szombaton, és ők mondják ki a végső szót. A pártelnök szerint az elnökségi ülésen a személyi felelősség kérdése nem merült fel, de megjegyezte, hogy az elnökség és a párt vezetői is felelősek.

 

Az MSZP októberben tartja tisztújító kongresszusát. Arra a kérdésre, hogy Kovács újra jelölteti-e magát elnöknek, a pártelnök kitérően azt mondta, még nem gondolkodott a kérdésen, majd később úgy fogalmazott: nem gondolkodik az újra jelölésen.

 

A kongresszuson téma lesz a párt működésének megújítása is, erre Szili Katalin vezetésével dolgoz ki javaslatot egy csoport. Kovács megjegyezte: a párt jelenlegi működési formája nem alkalmas arra, hogy mozgósítsa a szavazókat, és ezen változtatni kell.

 

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK