Kuncze szerint a negatív kampány miatt bukik Kovács

Forrás: MTI, Kovács Attila
Medgyessy és Kuncze a Parlamentben

Kuncze Gábor szerint az MSZP EP-választási eredménye összefügg kampányával, ami rossz, koncepciótlan és túlzottan negatív volt. Horn Gyula öt-hat emberről gondolja, hogy átvehetné Kovács László pártelnöki posztját. A politikusok erről szerda reggel beszéltek egy televíziós műsorban.

 

"Az biztos, hogy ez a választási szereplés határozottan összefügg az én megítélésem szerint a választási kampánnyal, azt későn kezdték, rossz volt, koncepciótlan volt, és hát túlzottan negatív volt, többek között ennek alapvető szerepe van az MSZP választási szereplésében" - válaszolta a szabad demokrata pártelnök arra a kérdésre, hogy személy szerint felelősnek tarja-e Kovács Lászlót azért az eredményért, amit az MSZP a választások során elért.

 

A Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Kuncze Gábor - kiemelve, hogy az MSZP belügyének tekinti, milyen következményei lesznek a választási szereplésnek - elmondta: "számítottam arra, hogy a kampány nem marad majd következmények nélkül (...), ám a kormányzatnak egy nyugodt, higgadt időszakra van szüksége, stabil koalíciós támogatásra, amiből az következik, hogy a koalíciós pártokon belül rendnek és nyugalomnak kell lenni, és hát az MSZP estében ez azt jelenti, ha ott vannak gondok és feszültségek, azokon mielőbb túl kell jutni".

 

Kuncze arra a kérdésre, hogy az SZDSZ a választási siker fényében talán erősebb követelésekkel fog előállni, mint korábban, azt mondta: "nem tudok beszámolni arról, hogy újabb és újabb követelésekkel lépnénk fel, ezután is fogunk vitatkozni, de azt én természetesnek veszem".

 

A politikus elmondta, hogy nagy felelősség hárul Lendvai Ildikó frakcióvezetőre, hiszen a képviselőcsoportnak a parlamenten belül folytatnia kell a munkáját és "a párton belüli helyzetnek lehetőleg nem szabad látszani a parlamenti frakció munkáján".

 

Forrás: MTI
Horn Gyula

Horn Gyula, az MSZP európai uniós választási kampányának irányítója a Nap-keltének telefonon adott nyilatkozatában tagadta, hogy a keddi elnökségi ülésen veszekedés lett volna. "Szó sincs arról, hogy veszekedés lett volna. Arról vitáztunk, hogy hogyan és merre, hát mégiscsak hibáztunk, ezt mutatja a választási vereség. Ennél fontosabb, hogy menjünk előre".

 

Arról az értesülésről, hogy Kovács László nem indul a pártelnöki posztért az októberi tisztújító kongresszuson, azt mondta: "Kovács László sokat tett az MSZP-ért és az országért, de az is tény, hogy egyre nehezebb számára összeegyeztetni a külügyminiszterséget a pártelnökséggel". Hozzátette: ő maga már háromnegyed éve javasolta, hogy a két posztot válasszák szét.

 

Arra a kérdésre, hogy van-e olyan személy, akit alkalmasnak tartana arra, hogy átvegye Kovács László posztját azt mondta: "legalább öt-hat ilyen emberről gondolkodom, de most nem mondok neveket".

 

(MTI)

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK