Sokmilliós csempészcigi-fogás a határon

Nyolc és fél millió forint értékű csempészcigarettára bukkant egy határőr a hegyeshalmi átkelőnél szerdán. Egy, az országból kilépni készülő furgon átvizsgálása során találta meg az 1746 karton csempészcigarettát.

A hegyeshalmi határátkelőnél szerdán nulla óra tíz perckor a kamionsávban az útlevélkezelő határőr egy, az országból kilépő magyar rendszámú furgonban több mint nyolc és fél millió forint értékű csempészett cigarettára bukkant - közölte a Győri Határőr Igazgatóság sajtóreferense. Fehér Imre őrnagy elmondta: az éber határőrnek az vált gyanússá, hogy a gépjármű vezetője a kamionsávot választotta a kilépésre, pedig május elsejétől a 3,5 tonnánál kisebb súlyú tehergépkocsik a személyforgalmi sávon is átléphetnének. Az útlevélkezelő kérdésére a sofőr elmondta, hogy műszaki cikkeket és személyes holmikat szállít.

Mivel a gépjárművön nem volt vámzár, ezért a határőr kinyittatta a rakteret, ahol 1746 karton különböző márkájú, zárjegy nélküli, illetve ukrán zárjegyes cigarettára bukkant, amelyek értéke 8 millió 648 ezer 380 forint. A Győri Határőr Igazgatóság a magyar sofőrt a lefoglalt dohányáruval átadta a Vám- és Pénzügyőrség Győr-Moson-Sopron Megyei Nyomozóhivatalának, amely vele szemben jövedéki termékkel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK