Egy prostituáltért rabolt el két embert a futtató

Három év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön hozott jogerős ítéletében N. Andrást, aki öt évvel ezelőtt Borgátán elrabolt két embert, hogy megtudja tőlük, hova tűnt az általa futtatott prostituált. Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta az ügyben korábban eljárt Vas Megyei Bíróság határozatát.

A tényállás szerint N. András 1999 júniusában a 8-as főút különböző parkolóhelyein "dolgoztatta" prostituáltját, a lányt azonban családtagjai megtalálták, és elvitték. Amikor N. András értesült a történtekről, társaival felkereste azt a férfit, akit felelősnek vélt a lány eltűnéséért. A férfit háza előtt baseballütővel hasba vágták, majd fia szintén prostitúcióval foglalkozó barátnőjével együtt autóba ültették, és egy erdő szélére vitték.

 

A vádlott többször felszólította az általa elrabolt férfit, mondja meg, hol van a prostituált, mivel azonban áldozata nem tudott, nem is tudhatott felvilágosítást adni a lány hollétéről, számszeríjjal belelőtt mindkét lábába. A sérült még ekkor sem beszélt, ezért N. András őt és a férfi fiának barátnőjét albérletébe vitte, ahonnan hozzátartozóik bejelentésére másnap az ajkai rendőrök szabadították ki őket.

 

A Pécsi Ítélőtábla N. Andrást az emberrablás mellett könnyű testi sértésben, kerítés és kitartottság bűntettében, valamint kisebb értékű tárgyak eltulajdonítása miatt lopásban is bűnösnek találta, ezért három és fél év fegyházbüntetésre ítélte.

 

Krémer László tanácsvezető bíró indoklásában utalt rá: a 37 éves bűnözőt eddig tizenegy alkalommal ítélték el különböző cselekmények miatt. Az emberrablásért szigorúbb büntetést érdemelt volna, erre azonban ügyészi fellebbezés hiányában nem volt mód.

 

N. András a tárgyaláson elmondta: kegyelmi kérvénnyel fordul Mádl Ferenc államfőhöz.