Dávid szerint reális a 10 százalékos MDF

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint reális célkitűzés, hogy az MDF 2006-ban 10 százalékot szerezzen az országgyűlési választásokon. Az elnök erről a párt választmányának szombati ülése után beszélt. Dávid kijelentette: az MDF nem foglalkozik sem a belső vitákkal sem a Fidesszel. Kilátásba helyezte ugyanakkor, hogy a párt 2006-ban önállóan indul a választáson, a pártvezetés politikáját korábban bírálóknak pedig azt üzente: itt az alkalom, hogy átgondolják véleményüket.

Forrás: [origo]
Dávid Ibolya

Az MDF-nek önállóan kell indulnia a 2006-os országgyűlési választásokon és reális célként kitűzendő a 10 százalék feletti eredmény - számolt be Dávid Ibolya a párt országos választmányának határozatában megfogalmazott javaslatról a testület ülését követő sajtótájékoztatón, szombaton Budapesten. A pártelnök hangsúlyozta: az MDF a választóktól most kapott legitimáció birtokában vállalja megkezdett stratégiájának folytatását. "Folytatja a Normális Magyarországért programot és folytatja a monoki nyilatkozatban és a Konzervatív kiáltványban megfogalmazott elvek és értékek szerinti munkát" - jelentette ki a párt elnöke.

Csáky András választmányi elnök a sajtótájékoztatón bejelentette, a választmány döntött arról, hogy szeptember 25-ére összehívja a tisztújító alapszabályt módosító és cselekvési programot meghatározó országos gyűlést. A választmány elnöke közölte azt is, hogy a testület jóváhagyta a budapesti választmány előterjesztését, mely szerint feloszlatja a II. kerületi szervezetet. Hozzátette: lépéseket tesznek, hogy új szervezet alakuljon meg.

Dávid Ibolya kijelentette: egyetlen személyi döntést sem hozott a választmány. "Az MDF az elkövetkező időszakban nem fog foglalkozni sem a Fidesszel való együttműködés aktuális kérdéseivel, sem az MDF belügyeivel" - mondta. Hozzátette: mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy sokkal határozottabb, sokkal inkább egy irányba húzó csapatként jelenjen meg az MDF. "Most lesz néhány hetünk arra, hogy azok a képviselők, akik meghallják a hívó szót, akik eddig nem értettek egyet az MDF politikájával, leüljenek az MDF elnökével és átértékeljék a helyzetet" - jelentette ki Dávid Ibolya.

A választmány több, neve elhallgatását kérő tagja azt mondta, hogy éles bírálatok hangoztak el Lezsák Sándor, Balsai István, Hende Csaba és Horváth Balázs tevékenységét illetően, volt, aki felvetette az etikai eljárás megindítását is ellenük.

KAPCSOLÓDÓ CIKK