Már két hónapja lezárták a nyomozást, ám az ügyészég még mindig nem döntött arról, vádat emel-e Molnár Csaba alezredes ellen. Az arab pénzváltókkal fenntartott kapcsolatai miatt többek között hivatali visszaéléssel gyanúsított nyomozó közben a Nemzeti Nyomozóiroda felderítő osztálya vezetői posztjának várományosa lett - írja a Népszabadság. A lap szerint az ügyészség várhatóan a héten dönt a vádemelésről.

Már két hónapja lezárták a nyomozást Molnár Csaba ügyében, ám az ügyészség még nem döntött, vádat emel-e az alezredes ellen. Közben felettesei a Nemzeti Nyomozóiroda felderítő osztálya vezetőjévé szemeltek ki Molnárt - írja a Népszabadság. A Fővárosi Főügyészség várhatóan a héten közli, vádat emel-e az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága pénzmosás elleni osztálya volt vezetője ellen, akinek ügyében államtitoksértés, hivatali visszaélés és vesztegetés gyanúja miatt folytattak nyomozást. A Fővárosi Főügyészség a végső döntés előtt megküldte az ügyiratokat a Legfőbb Ügyészségnek állásfoglalásra. Választ még nem kaptak - írja a Népszabadság.

Molnár Csaba alezredes ellen a Nemzetbiztonsági Hivatal tett feljelentést, akire egy illegális pénzváltással és azzal összefüggésben elkövetett pénzmosással gyanúsítható szervezet kapcsolatainak feltérképezése közben figyeltek fel. Az alezredes a hivatalos megfogalmazás szerint meg nem engedett kapcsolatot tartott fenn arab pénzváltókkal. Molnár az elejétől kezdve tagadta a vádakat, és közölte, hogy feletteseit mindenről tájékoztatta.

A Molnár elleni eljárás azért is kapott fokozott figyelmet, mert az alezredes vezette a brókerügy pénzmosási szálának nyomozását. A Népszabadság úgy tudja, hogy nem hivatalos formában a rendőrség vezetői, köztük Molnár főnökei is, hetek óta próbálják sürgetni a Fővárosi Főügyészséget, hogy döntsön már az ügyben, ám ők sem kaptak érdemi választ.

Molnár ügye és személye azért került most újra az érdeklődés középpontjába mert az ORFK illetékes vezetői őt szeretnék kinevezni a július elsejétől felálló Nemzeti Nyomozóiroda pénzügyi nyomozó főosztály felderítő osztályának élére. Az alezredes ügyének jogerős lezárulásáig megbízott vezetőként irányíthatná az egységet. Molnár a hét végéig - az ügyészség várható döntéséig - kért gondolkodási időt - írja a Népszabadság.