Többen is látták a tigrist Baranyában

A hatéves bükkösdi kislány után két újabb szemtanú is arról számolt be, hogy tigrist látott Baranya megyében. Vadászok és rendőrök próbálják meg lezárni a környéket, hogy aztán altatólövedékkel tegyék ártalmatlanná az állatot. Azt még mindig nem tudják, hogy az állítólagos tigris honnan szökhetett el.

Fotó: MTI
Rendőrök is keresik az állatot

Egyre valószínűbb, hogy tigrist láthatott az a bükkösdi kislány, akinek beszámolója nyomán vizsgálat, majd kutatás indult a feltételezett nagymacska után Baranyában - közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park vadászati szakfelügyelője, Török Gábor. "Az állatot szerdán két szemtanú, egy fiú és egy férfi látta Baranyajenő környékén. A felnőtt távcsővel is megszemlélte az állatot és biztos benne, hogy tigrist látott" - mondta el a szakfelügyelő.

A település környékén újabb nyomokat is találtak, amelyek eredetét ugyanakkor még nem állapították meg. Egyelőre nem zárták ki azt sem, hogy a nyomok tigristől származnak. A szakfelügyelő szavai szerint jelenleg 15 vadász és több rendőr próbálja meg lezárni és becserkészni a területet. Ha ráakadnak a vadállatra, akkor megpróbálják altatólövedékkel ártalmatlanná tenni.

A feltételezett tigrist először egy hatéves bükkösdi kislány látta pénteken, amint házuk padlásán kismacskáival játszott, ám a ragadozó keresésére indult vadászok és rendőrök minden kétséget kizáró, bizonyító erejű nyomot nem találtak.

Baranyában a pécsi állatkerten kívül mindössze egy máriagyüdi magánszemély tart engedéllyel nagymacskákat. Török Gábor ezért feltételezi, hogy a ragadozó, ha valóban arról van szó, illegális tartásból szökhetett meg, vagy valamelyik közeli szomszédos országból jött át Magyarországra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK