Körülbelül féltucat lövés ért egy férfit az újpalotai Késmárk utca egyik szórakozóhelye előtt szerda éjjel. A rendőrség nagy erőkkel kezdte a nyomozást, de egyelőre még nem sikerült tisztázni, hogy kik, milyen okból és milyen körülmények között támadtak a sértettre. A férfit súlyos sebesülésekkel szállították kórházba.

Többen támadtak egy középkorú férfira szerda éjjel Budapesten egy újpalotai szórakozóhely előtt. A férfit az MTI szerint fél tucat lövés érte kiskaliberű fegyverből, de a rendőrség még nem közölt hivatalos adatokat erről. A támadás a XV. kerületi Késmárk utca egyik szórakozóhelyénél történt. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba társai. Az MTI úgy tudja, hogy a sérült a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ügyeletén kért orvosi ellátást, ahonnan a mentők egy ügyeleti kórház traumatológiai osztályára szállították.

Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese szerint az indíték egyelőre ismeretlen, és a lövöldözés pontos körülményeit sem sikerült még tisztázni. A nyomozók azt feltételezik, hogy a támadók autóval érkeztek a helyszínre, és úgy is távoztak, a meglőtt férfi pedig nem egyedül volt, de csak rá lőttek az ismeretlen támadók. A rendőrség nagy erőkkel kezdte a nyomozást, a BRFK munkatársai még a csütörtök hajnali órákban is a helyszínen vizsgálódtak.

A helyszíni szemlét nehezítette az éjszakai sötétség, mivel a területet be kellett világítani. "Az eset szemtanúinak szavahihetősége is megkérdőjelezhető" - mondta az ügyeletes. A BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt megkezdte a eljárás lefolytatását.