Már nem keresik Szász támadóit

Felfüggesztették a nyomozást Szász Károly megverése ügyében, miután egy év után sem sikerült megtalálni az elkövetőket. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének akkori elnökét tavaly júniusban verték meg az utcán széklábbal és seprűnyéllel.

Forrás: MTI
Szász Károly megverése után nyilatkozik

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön közleményt adott ki, amely szerint felfüggesztették a Szász Károly bántalmazása ügyében indított nyomozást. A BRFK közölte, bár "széles körű adatgyűjtést folytattak" és több tanút is meghallgattak, az elkövetők kilétét nem sikerült megállapítani. Nem vezetett nyomra a helyszíni szemle során lefoglalt tárgyak - a támadók által használt kerékpár, seprűnyél és székláb - vizsgálata sem. A rendőrség ugyanakkor a közleményben hozzátette, ha valamilyen új információ jut a birtokukba az elkövetőkről, akkor folytatni fogják a nyomozást.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét tavaly június 16-án reggel öt óra körül támadta meg két, máig ismeretlen férfi: egyikük kerékpáros balesetet színlelve gépkocsija elé borult, és amikor az uszodába tartó Szász Károly kiszállt az autójából, a bokrok közül előugró másik támadó seprűnyéllel több csapást mért a fejére és a felsőtestére. Később a rendőrség bejelentette, hogy egy másik tárggyal (széklábbal) is bántalmazták Szászt, legalábbis mindkét fadarabon találtak tőle és a támadójától származó DNS-mintákat és a ruházatukból elemi szálakat.

Szász Károly még kórházi betegágyán a Pannonplast-ügyet nevezte meg a támadás lehetséges indítékaként. Néhány nappal később robbant ki a K&H Equities-botrány. Szász közben idén tavasszal távozni kényszerült posztjáról, miután a kormány előterjesztésére módosították a felügyeletről szóló törvényt, és ennek értelmében egy testület vezeti a PSZÁF-ot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK