Még gondolkodik az osztályvezetői álláson Molnár Csaba

Hivatalosan is felkérték Molnár Csabát a Nemzeti Nyomozó Iroda pénzügyi nyomozó főosztályának egyik osztálya irányítására. A korábban a K&H-ügyben a nyomozást vezető, de időközben az ügyészség által vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel meggyanúsított rendőrtisztet most megbízott vezetőnek kérték fel. Akkor neveznék ki osztályvezetővé, ha a vele szemben indított eljárás lezárul. Molnár hétfőig dönt arról, elfogadja-e a felkérést.

Forrás: MTI
Gyanúsítottból osztályvezető lehet

Molnár Csaba irányítaná a július 1-vel felálló Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénzügyi nyomozó főosztályának egyik osztályát a jövőben; az alezredes még nem adott választ a felkérésre - mondta el a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) igazgatója csütörtökön a hivatali visszaéléssel gyanúsított alezredes állásajánlatáról szóló lapértesülésre reagálva.

Bolcsik Zoltán dandártábornok megerősítette: Molnár Csabát felkérték, irányítsa az NNI egyik osztályát. A nyomozó hétfőig adhat választ a felkérésre - mondta el az SZBEI igazgatója.

Az államtitoksértéssel, hivatali visszaéléssel és hivatali vesztegetéssel gyanúsított alezredes a dandártábornok szerint, arra vár, hogy az ügyészség döntsön ügyében. Bolcsik Zoltán megjegyezte: Molnár Csabát most megbízott vezetőnek kérnék fel, s akkor neveznék ki osztályvezetővé, ha a vele szemben indított eljárás lezárul.

Molnár Csaba korábban az SZBEI osztályvezetőjeként aktívan részt vett a K&H-ügy nyomozásában. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hivatali visszaélés gyanúja miatt december 9-én rendelt el nyomozást ellene. A nyomozó hivatal január 8-án vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés és  államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként az alezredest.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a SZBEI bázisán, az ORFK Pénzügyi Nyomozó Igazgatóság és az internetfigyelő csoport integrálásával alakul meg. Az iroda alapvető feladata lesz a kiemelt súlyú gazdasági, pénzügyi, kábítószerrel, emberkereskedelemmel összefüggő, a szervezett bűnözés jegyeit magán viselő bűncselekmények felderítése és nyomozása.

KAPCSOLÓDÓ CIKK