Öt évet kapott a szépségkirálynő

Nem jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték az egykori rábaközi szépségkirálynőt, N. Évát. Az ítélet szerint ugyanis 350 millió forintot sikkasztott a K&H Bank csornai fiókjának egykori alkalmazottjaként.

Forrás: Kisalföld
Elítélték a szépségkirálynőt

A Soproni Városi Bíróság nem jogerősen öt év letöltendő börtönre ítélte N. Évát, a két évvel ezelőtti Rábaköz-szépe szépségverseny győztesét - tudta meg az [origo] a bíróságon. Az ítélet szerint mintegy 350 millió forint értékben sikkasztotta el banki ügyfelek pénzét a szépségkirálynő, amikor a K&H Bank csornai fiókjában dolgozott.

N. Éva már a rendőrségi nyomozás során beismerte tettét. Vallomásaiban azt állította, hogy volt barátja, az ügy másik vádlottja kérésére vett ki egyre nagyobb összegeket a bankból úgy, hogy a kezelése alatt lévő számlákra a befizetett összegeket nem könyvelte le, a pénzt pedig táskájában kivitte a bankból. Az így ellopott összegek nagysága a 227 ezer forinttól 47 millióig terjedtek.

A bankból a gyanúsított 354 millió forintot sikkasztott el, a kárérték mégis magasabb, mert a volt szépségkirálynő jóval magasabb hozamokat ígért, mint amit a bank adott. A bank időközben kártalanította az ügyfeleket.

A nyomozás során a rendőröknek mintegy 250 millió forint nyomára sikerült megtalálni, a lefoglalt ingóságok pedig 65 millió forintot érnek. A rendőrség a bank feljelentése nyomán 2003 áprilisában kezdte a nyomozást. Mindkét vádlott tavaly május óta előzetes latartóztatásban van. Mivel az ügyész és a védők is fellebbeztek, az ügy a megyei bíróságon folytatódik.