Budapesti teret nevezne el a közelmúltban elhunyt Ronald Reaganról egy fővárosi angol nyelvű üzleti lap kiadója. Stephen A. O'Connor szerint a néhai amerikai elnök legalább annyira hozzájárult a volt kommunista blokk demokratizálásához, mint Gorbacsov - írja a Népszabadság.

Ronald Reaganról nevezne el egy budapesti teret a Budapest Business Journal kiadója és vezérigazgatója - írja a Népszabadság. Stephen A. O'Connor szerint a volt amerikai elnök politikai tevékenységével legalább annyira hozzájárult a hidegháború befejeződéséhez, és a kelet-közép-európai, köztük a magyarországi demokratikus átalakuláshoz, mint a Szovjetuniót lebontó Mihail Gorbacsov.

O'Connor a lapnak elmondta, hogy ötletét magyar barátai is jónak találták. Mielőtt politikusok támogatását kérném az ügyben, szeretném kideríteni, hogy tizenkét éve Magyarországon élő külföldi állampolgárként tehetek-e hivatalosan ilyen kezdeményezést a fővárosi vagy valamelyik kerületi önkormányzatnál - mondta az üzletember a Népszabadságnak.

A külföldön élő, regisztrált republikánus szavazókat és szimpatizánsokat tömörítő Republicans Abroad International magyarországi szekcióját is vezető O'Connor, a Budapest Business Journalban megjelent írásában még azt javasolta, hogy a budapesti Roosevelt teret nevezzék át Reagan térre, ám a Népszabadság megkeresésére már megváltoztatta szándékát, és a Szabadság teret vagy valamilyen másik budapesti közteret javasolta Reagan téárre keresztelni. Szerinte a majdani Reagan téren fel lehetne állítani az elnök magyar művész által tervezett szobrát. Mint közölte, a megvalósításhoz lapkiadója igyekezik majd - tengerentúli kapcsolatait is megmozgatva - amerikai szponzorokat felkutatni - írja a Népszabadság.