Példásan szigorú ítéletet, tényleges életfogytiglant kért perbeszédében az ügyész a rendőrgyilkossággal vádolt E. Zoltánra a pénteki tárgyaláson a Fővárosi Bíróságon. A vádirat szerint a vádlott éppen egy budai villát készült kirabolni, amikor rendőrök csaptak le rá. A tűzpárbajban egy rendőr életét vesztette. 

"Vannak esetek, amelyekben elsődleges szempont a társadalom védelme érdekében az elkövetőnek a társadalom normálisan élő tagjai közüli kirekesztése, elszigetelése" - jelentette ki vádbeszédében Házi Lajos, a Fővárosi Főügyészség ügyésze, aki hozzátette: "praktikusan" 30-40 éves szabadságvesztés büntetés is elegendőnek látszik a 42 éves vádlott esetében, ám ez "elvi kérdés". A törvény szerint tényleges életfogytiglan kiszabása esetén soha még csak nem is vizsgálható az elítélt esetleges feltételes szabadságra bocsátása. 

A többszörösen büntetett előéletű E. Zoltánt az ügyészség hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés kísérletével, lőfegyverrel visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolja azért, mert tavaly májusban a fővárosban, amikor egy bűncselekményre készült, leleplezték a rendőrök. Ekkor E. Zoltán tűzharcba keveredett velük, és egyiküket halálosan megsebesítette. A pénteki tárgyalás a védőbeszédekkel folytatódik.

A vádirat szerint Engel Zoltán tavaly május 13-án Budapesten, a II. kerületben arra készült, hogy kiraboljon egy villát, de a rendőrök rajtaütöttek. Engel Zoltán a ház udvarán lévő melléképületben bújt meg. A rendőri felszólításra azzal válaszolt, hogy megadja magát, kijött, de rögtön elkezdett tüzelni. Célzott lövéseket adott le két rendőrre, engedély nélkül magánál tartott hangtompítós pisztolyával. A kialakult tűzpárbajban Borsos József rendőr százados a helyszínen életét vesztette, Engel Zoltán pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, mozgássérültté vált.