Elfogatóparancs "Kisbandi" ellen

A januárban jogerősen két év nyolc hónap börtönre ítélt, "Kisbandiként" elhíresült Lakatos András ellen elfogatóparancsot adott ki a bíróság. Az "alvilág bankáraként" is emlegetett férfi rendőri elővezetése az ítélethozatal óta nem járt sikerrel.

Lakatos András ellen elfogatóparancsot bocsátott ki a Fővárosi Bíróság büntetés-végrehajtási bírája a napokban, miután korábban a rendőri elővezetés nem járt sikerrel - közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkára szombaton.

Tíz évvel ezelőtti cselekmények, több mint négyszáz rendbeli csalás miatt ez év január 23-án jogerősen két év nyolc hónap börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság Lakatos Andrást, az elítéltnek március 16-án kellett volna jelentkeznie a büntetés-végrehajtásnál, ám a behívó "nem kereste" jelzéssel érkezett vissza a postától - mondta Albert Viktor.

Ezt követően rövid határidővel még egy értesítést küldtek az elítéltnek, és lakcímfigyelőt bocsátottak ki, hátha változott az értesítési címe. Mivel mindez eredménytelen maradt, előbb elővezetést rendeltek el, aztán elfogatóparancsot bocsátottak ki az illetékes hatóságok - közölte a sajtótitkár.

A "Kisbandiként" elhíresült Lakatos András büntetőpere még a kilencvenes évek közepén kezdődött, de közben a férfi külföldre távozott, és csak 2000 nyarán fogta el nemzetközi elfogatóparancs alapján az FBI Miamiban. Ezután mintegy 15 hónapot előzetes letartóztatásban töltött. Az elsőfokú ítélet kihirdetésekor szabadlábra helyezték.

"Kisbandi" egy időben szerepelt a magyar rendőrség által készített tíz legkeresettebb magyar bűnöző listáján, és az "alvilág bankáraként" is emlegették, bár ez utóbbit újságírók előtt többször visszautasította.

KAPCSOLÓDÓ CIKK