Közepes méretű, fekete bogarak lepték el szombat este a Tárnok utca egyik szakaszát a Várban. A bogarak hétfő délelőttre eltűntek, de a környéken dolgozók szerint máskor is csak sötétedés után, illetve napfelkelte előtt láthatók. Az önkormányzatnál nem tudnak a bogarakról.

Fotó: Mitruczky Kinga
Nappal bújkálnak

Közepes méretű, fekete bogarak és összetaposott tetemeik borították szombat késő este a Vár központi részén található Tárnok utca egyik szakaszát. A hétfő délelőtti napsütésben azonban már sem élő, sem elpusztult példányokat nem lehetett látni a környéken. Az itt dolgozók közül néhány azt mondták az [origo]-nak, hogy hallottak a bogarakról, de csak este, sötétedés után lehet látni őket. Van, aki úgy tudja, hogy csótányok szoktak előjönni a házak alól, a pincékből, főleg akkor, amikor valamelyik házban csótányirtást végeznek. Egy másik boltban azt mondták, hogy a közeli élelmiszerbolt miatt sok a bogár, az üzlet azonban ma zárva volt, a közvetlenül mellette lévő trafikban pedig nem is hallottak csótányokról.

Az I. kerületi önkormányzatnál nem tudtak róla, hogy bogarak lepték el szombat este a Tárnok utcát. Az önkormányzat munkatársa ugyanakkor az [origo]-nak azt mondta, hogy nem tarja valószínűnek, hogy csótányok lehettek a szombat este látott bogarak.

Nem kapott bejelentést, vagy megrendelést a környékről a csótányirtással is foglalkozó Bábolna Bio Kft. A cég munkatársa ugyanakkor elmondta: a csótányok kerülik a fényt, tehát ha valahol megjelennek, akkor sötétben jönnek csak elő. A csótányok érkezhetnek a csatornarendszeren keresztül az utcára, a cég ebben az esetben is vállalja irtásukat, akkor a Fővárosi Csatornázási Műveknek kell igényelni. A csatornázási vállalatnál hétfőn a honlapjukon és a tudakozóban szereplő egyik megadott számon sem volt elérhető senki.