Érvényes, éves parkolási engedélye ellenére megbírságoltak egy fiatalembert az V. kerületben a parkolási ellenőrök. A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás szerint azért kapott Mikulás-csomagot az autós tévedésből, mert egy szórólap eltakarta az ingyenes parkolásra jogosító matricát a szélvédőn.

Forrás: ORIGO

Az [origo] egy neve elhallgatását kérő olvasója azt állítja: annak ellenére kapott egy Mikulás-csomagot hat nappal ezelőtt, hogy ingyenes, éves lakossági parkolási engedéllyel rendelkezik. A fiatalember megdöbbenve szembesült azzal június 22-én kora délután, hogy egy Mikulás-csomag díszeleg autója szélvédőjén, ráadásul úgy, hogy a bírságról szóló értesítő gondosan letakarta a szélvédőre ragasztott éves, ingyenes kerületi parkolási engedélyt.

A felháborodott autós ezután a parkolási társaságnál jelezte a problémát. Miután kérésére kinyomtatták a bírságoláskor készült fotókat, kiderült: a képeken a szélvédő menetirány szerinti jobb oldalán, ahol a matrica van, egy reklám takarja az engedélyt.  A fiatalember viszont amikor megtalálta autója szélvédőjén a Mikulás-csomagot, alatta nem talált reklámot, csak a szélvédő másik oldalán, a bal oldali ablaktörlő lapát alatt, ezért nem érti, miért nem vette észre a paroklási ellenőr az engedélyt.

Főző Vilmos, az FKPT igazgatóhelyettese az [origo] megkeresésére az esetről azt mondta: a gépkocsi szélvédőjének egy részét egy reklámfüzet fedte el, ezért Főző valószínűsítette, hogy ez fedte el a matricát. Hozzátette, hogy naponta ezernél több felszólítást állítanak ki ellenőreik, ilyen panasz viszont évente csak néhány érkezik. Közölte azt is, hogy jogos panasz esetén a felszólítástól eltekintenek.